Translate

dimecres, 2 d’octubre del 2019

Unes 150 assistents a l'acte del 1r d'Octubre a València

Convocades pel nostre col·lectiu, a la concentració a la qual donaven suport Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i la Plataforma Pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaDPV), unes 150 persones ens aplegàrem a la Plaça de la Mare de Déu de València. Es tractava –podeu consultar el cartell i manifest de més avall– de realitzar-hi una concentració silenciosa, vestits de negre i exhibint cartells amb les paraules llibertat, amnistia i autodeterminació. S'hi van repartir pamflets als passavolants i curiosos que s'hi acostaren –turistes en la major part dels casos, cosa que ens fa pensar en la necessitat de traduir els nostres comunicats a d'altres llengües, especialment l'anglès (a l'altra serà!). La performance (que al capdavall d'això es tracta) política és la primera d'aquest tipus que organitzem des de Solidaritat i República País Valencià amb la idea posada a repetir l'experiència amb variacions que les circumstàncies i la imaginació dels `actors i actrius´(per continuar amb la metàfora teatral, en temps tan dramàtics com els que vivim segons es mire i amb l'Estat espanyol desenvolupant la seua trista farsa per intentar imposar un argument de violència inexistent en el moviment independentista de Catalunya).
Se'n van fer ressò Vilaweb, Ara.cat o El Temps.
 
Tenim de moment la Diada del 9 d'Octubre convocada per la Comissió pertinent sota el lema `El país que volem´. Com que això ens sembla massa vague, nosaltres hi assistirem darrere la pancarta unitària que aprovà l'assemblea oberta amb diversos col·lectius i entitats que vam celebrar al Micalet el proppassat 25 de setembre: "LLIBERTAT, AMNISTIA, AUTODETERMINACIÓ DEL PAÍS VALENCIÀ!". I tenim per endavant un llarg camí per eixamplar la consciència crítica dels valencians i les valencians i per construir el País Valencià –sí– que volem i necessitem.

Fi de l'enèsim acte. Cau el teló que prompte es tornarà a aixecar.














[Fotos de Cristina Guzmán. Agraïm que Erik estigués també al peu del canó fotogràfic i que fes algunes instantànies que han publicat diversos mitjans.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada