Translate

dissabte, 12 d’octubre del 2019

Concentracions al País Valencià contra la sentència del TS

Per al dia que es farà pública la sentència del Tribunal Suprem contra els presos i preses independentistes, probablement dilluns 14 d'octubre segons tots els indicis, Solidaritat i República País Valencià, amb les persones i entitats que estem participant en l'assemblea per a la coordinació de les mobilitzacions, hem convocat una concentració, de 19.00 h. a 21.00 h., a la Plaça de l'Ajuntament de València. Fem extensiva aquesta crida, a la qual s'ha sumat Esquerra Republicana del País Valencià, la Plataforma pel Dret a decidir del País Valencià, Ca Revolta i República Valenciana (que ja havien participat en la susdita assemblea) i també Acció Cultural del País Valencià, a tots els pobles i ciutats del país. A Alacant hi ha convocat l'Espai de Trobada per la Llibertat, a les 19.00 h. a l'estació de Renfe, i a Castelló hi ha una altra concentració convocada a la Plaça Major a les 20.00.

Pel que fa a la concentració de València, es tractava de fer visible la protesta en les millors condicions i per això vam pensar convocar a la plaça principal de la capital. La concentració, doncs, no té res a veure amb cap pressió ni res de semblant a unes autoritats municipals que no hi tenen res a veure, òbviament, per bé que des del nostre punt de vista haurien d'haver pres partit per la causa de la justícia i la democràcia en uns moments en què ningú que es diga d'esquerra i que siga mínimament sensible al país no se'n pot inhibir, perquè el silenci ara és una mena de complicitat amb un estat de coses que no s'aguanta per cap banda.

Fem també una crida a portar a les diverses concentracions cartells per la llibertat dels presos i preses i per l'amnistia. Aclarim també que l'amnistia no té res a veure amb l'indult, que implicaria el reconeixement d'un delicte que no existeix més que com a excusa del poder per a coartar tota llibertat, i és una exigència democràtica de llarg abast i l'única manera possible de començar a situar el conflicte en vies de solució. I com que no creiem que la sentència siga absolutòria per als presos i preses independentistes, demanem l'amnistia.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada